onsdag 8. august 2012

Storytellers

I musikkbransjen er påvirkningen og inspirasjonen fra andre artister, musikere og låtskrivere gjerne mye sterkere enn i andre kreative yrker, om det går an å kalle det et yrke da, det er nok heller  en livsstil og en livslang ferd og trang til å skape.
Driften på dette udefinerbare, denne kraften man føler når man utøver dette komplekse, sammensurium av følelser, sinnsstemninger og påvirkninger, gjør selve utøvelsen til en sterk og utrolig inspirerende og givende opplevelse.
Påvirkningen er sterk,  vi blir alle veldig inspirert av de som har vært før  oss, de som fant en ny form, ny stil, nye klanger og harmonier, nye riff eller fraseringer.
Alt dette former deg som utøver.

Crosby, Stills,Nash & Young er stilskapere som mange andre. Deres unike vokalharmonier, som igjen er en smeltedigel av en rekke sjangre, folk, country, rock og blues, ble på slutten av 60 tallet til et banebrytende band som har betydd mye for pop og rock.

Gutta kom fra forskjellige suksessrike band som; Byrds, Hollies og Buffallo Springfield.




Først var det CS & N med flotte vokalharmonier, i god Byrds og Hollies tradisjon. Men det fantastiske var blendingen av de 3 stemmene, helt unik. Senere kom rockeren Neil Young til.

Og hvor kommer jeg inn i bildet her? Jo - sammen med mine gode kolleger og venner, Olav Stedje, Svein Dag Hauge og Elias Muri egner vi en del tid til herrene CSN & Y.

Herrene ESH & M er også gamle musikervenner med et relativt langt bekjentskap bak seg.
Stedje og Hauge traff hverandre allerede i ungdomstiden hjemme i Sogndal og Leikanger. Hauge var utskremt fra Bærum med en far som var banksjef i Sparebank systemet.
Stedje var født på "skuggesiden" som han ynder å kalle det, Stedje i fruktbygden Sogndal.

Eldøen tråkket brostein og hadde stadig vekk skrubbsår på knærne i sin Lyckliga gatan, Nøstegaten i Bergen. Mens Muri, boyband alibiet vårt kom til adskillig senere i herlige Ålesund.

Våre mangeårige planer om å lage et band med utelukkende musikken til CSN & Y ble til en realitet sommeren 2004, vi kalte prosjektet; Déjà vu.

Vi dro midt på sommeren til Haugefamiliens landsted på nydelige Hvaler, og med grillmat og dertilhørende godt drikke, gitarer, piano og Stedjes PA, rigget vi oss til ute på terrassen i deilig sommervær.

Ambisjonene var der, øve inn et helt repertoir med musikken til CSN & Y i løpet av disse vakre sommerdagene. Nå vet man jo at vi alle er glad i pauser og med god grillmat og godt drikke på kjølen ble det en del provianteringspauser. Men vi kom nå igjennom det, og med en del øvinger i "det sivile liv" i hverdagen var vi klar for konsertscenen - og begynte å reise på klubber.

Vi strevde imidlertid med å få oss temperert, dvs. finne balansen mellom stemmene våre, jeg lå stort sett på topp, og Stedje og Hauge lå i midten med Elias under eller på andre stemmer, fikk vi det ikke helt til å stemme.
Da fant vi ut at vi måtte stokke om på stemmene; Hauge røk på toppen, altså de lyseste stemmene og jeg la meg i midten sammen med Stedje, da var vi på plass og kvaliteten økte.
Bandet har vi kost oss med siden dette, vi forteller også historien om våre helter, om tidsepoken de startet opp i , om kolleger, Joni Mitchell bla, og om oss selv - og det ser ut som om publikum liker dette veldig godt.
Vi har de to siste årene gjort noen turneer i bla, Kulturhus rundt omkring, flott sang , flott gitarspill og flotte kolleger og gode venner gjør
Déjà vu til et veldig herlig prosjekt som vi forhåpentligvis kan reise rundt i mange år enda.



Deja Vu Live:  http://soundcloud.com/egil-eld-en/deja-vu-our-house-live-from







Foreløpige konserter høsten 2012;

9 oktober - Kolben kulturhus Kolbotn
25 oktober - Ørsta kulturhus

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar